• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перша життєва форма з'явилася за довго до виникнення Землі

Перша життєва форма з'явилася за довго до виникнення Землі

2017-05-25

Ось вже багато років між вченими немає згоди з приводу походження життя на нашій планеті. І останнє дослідження барвисте підтвердження цього факту.

Результати нового експерименту , авторами якого виступили генетик Олексій Шаров і біолог -теоретик Річард Гордон , показали , що життя , швидше за все , виникла майже 10 млрд. років тому і не на нашій планеті , а в іншому місці Всесвіту. Тобто, виходить , що перша жива істота з'явилося ще за довго до виникнення Землі. Якщо вірити нинішньої наукової версії , то планета Земля з'явилася близько 5 млрд. років тому.
Вчені виходили з того , що життя , як така, відмінно вписується в щось, що нагадує закон Мура. Говорячи іншими словами , вона в змозі приймати складні форми з плином часу. Дослідники просто « відмотували » назад генетичну нитку життя . Вони вважають , що тільки так можна об'єктивно визначити коли ж все-таки зародилося життя .
У законі Мура йдеться про те , що продуктивність комп'ютера може подвоюватися кожні півтора року. У свою чергу такий стан речей призводить до експоненціального зростання технологічної складності. Природно , що це дає можливість припускати якими ж будуть майбутні технології . З іншого боку , це дозволяє відслідковувати продуктивність комп'ютера в минулому часі. Варто відзначити , що таке відстеження дає можливість відстежити ті ж комп'ютерні можливості аж до моменту їх виникнення.
На думку вчених , поява життя можна відстежити через призму вищезгаданого закону , але при цьому необхідно повернутися до точки тимчасового походження. Відстежуючи еволюційний процес останніх кількох епох , починаючи з найпростіших організмів таких як одноклітинні , дослідники дійшли висновку , що геном складності змінювався в геометричній прогресії з подвоєння . Особливість такого ускладнення полягає в тому , що воно відбувалось не кожні 18 міс. як у випадку з комп'ютерами , а кожні 376 млн. років.
Необхідно підкреслити , що геном складності досягає нульової точки приблизно близько 10 млрд. років тому. Звичайно , що в даному випадку не можна точно визначити цей факт , похибка існує, і рівна вона значенням 2,5 млрд. років. Але як би там не було , виходячи з результатів дослідження все одно виходить , що життя виникла ще за довго до появи нашої планети.
Кiлькiсть переглядiв: 169

Коментарi